Kjære MAMMA😊

I dag er det faktisk din dag! Du har skapt et liv, eller flere. Du har næret og vernet barnet ditt i 9 måneder, 2 år, 8 år, 16 år, eller hvor lenge du har gitt alt. Du har født, ammet, skiftet, så lenge du fikk lov. Det er på grunn av den kjærligheten at din jente eller gutt lever og kan kjenne på spirene av  godheten og omsorgen  du sådde. Det skal du vite!

Og du skal kjenne på den kjærligheten selv, og være så utrolig stolt for at det var deg som faktisk fikk  bli mamma, den første og eneste. For andre kan passe på barnet ditt, det forandrer ingenting. Barnet er en  åpenbaring av dine uselviske  valg, og som resultat av dette får dine gener, i  ny og spennende innpakning,  leve  og skape sitt avtrykk på jorda.

Du som har blitt fratatt omsorgen for barnet ditt har vært gjennom en smerte og en sorg få andre enn de som har opplevd det samme kan forestille seg. Allikevel står du oppreist. Du har funnet din måte å gå videre på. Du kjemper kanskje med  de midlene et fordomsfullt og barnevernsvennlig rettsapparat har å tilby. Eller du aksepterer at i deres spesielle situasjon er fosterhjem det beste for ditt barn. Uansett er du en helt, for valgene du tar er motivert fra det aller beste stedet i deg: Der mammahjertet er.

Så du skal feires, uansett hvor mye kontakt du får ha eller ikke ha med ditt barn og systemet rundt det. Det finnes noen  der som avgjør om du i det hele tatt skal tenkes på, og jeg  håper de har lagt forholdene til rette. At barnet hjelpes til å hedre sin mamma som satte det til verden!

Om ingen hjelper  deg og barnet ditt til fellesskap, fortvil ikke. Du er ikke alene og du er ikke glemt! Du er en del av himmelen og jordas bevissthet og huskes av alle mødre som savner barna sine oftere enn vi får klemme dem. Du er den beste mammaen.

Hvis du er uten barn denne søndagen, og du ikke kan høre at noen sier gratulerer med dagen til deg, si det til  deg selv, på vegne av oss alle!

Jeg har tullet meg inn i et mykt pledd, drikker kaffe fra koppen jeg har fått av barnet mitt for lenge siden, spiser kake til frokost, tenner et lys og tenker på de gode ønskene jeg gav mitt barn i vuggegave: godhet, omsorg, optimisme, pågangsmot, glede, utholdenhet, forstand, engasjement, skaperevne, nysgjerrighet, lærevilje, ydmykhet, håp og tro.

Og ellers kan jeg gjøre  som jeg vil, gi omsorg til andre som trenger meg, ringe en  venninne, ta meg en tur i skogen, danse på stuegulvet, se en god film, ta en lang dusj.  Eller lese en bok.

Nå  finner jeg frem en liten sitatbok og leter etter noen kloke ord å avslutte med…. Den eneste jeg har hørt om i denne boka er Emanuel Kant, han sier: «Jeg kommer aldri til å glemme mor, for hun var den første som sådde godhet og vannet dens frø i mitt liv»

Jess! 😀Det første jeg tenkte på når jeg så for meg alle dere fine mammaer i OBF , var blandt det siste denne største av alle filosofer ytret.

 

Så kjære dere. La oss ønske hverandre en super morsdag!