Undersøkelsen viser også at foreldrenes reaksjoner etter en omsorgsovertagelse må bli forstått som sorg og ikke egenskapsforklares som mangler ved foreldrene.
Hilde A. Aamodt og Alicja Olkowska ved OsloMet har studert omsorgsovertakelser fra et foreldreperspektiv i Norge.
En omsorgsovertakelse betyr at barnet flyttes fra foreldrene og barnevernet tar over omsorgen.
Forskerne finner at sorgen til foreldrene opplever etter en omsorgsovertakelse ikke snakkes om, deles ikke med andre og oppleves som illegitim og tabubelagt. Foreldre opplever seg også ekskludert i samfunnet.
Noen funn: LES ARTIKKELEN HER!
Det er helt sant jeg har kjempa siden 2019 for å få mitt barn til bake hvor jeg kjemper viser sorg frustrasjon savn hvor jeg ble stempla apatisk tongtil sins retadert apatisk og får 0 støtte 0 hjelp med å få henne hjem og ikke får jeg jeg støtte av bv å få hjelp hjemme til min datter helt sykt hvor dem å mener siden jeg sliter med dekorative som konsentrasjon vansker så greier jeg ikke min datter eller ha hu hjemme runt min datters diagnose som hu har fått av det bv har påført hu måten dem tok hun på nekta hu mye runt sin mor som da er meg å mye samvær helt sykt !!!!! Noe må jøres å hun var 8år når dem dro hu vekk fra sitt tryge hjem med mamma i dag sliter hu med lit på grunna bv
Hei Maria.
Først og fremst er det svært vondt å lese hva du har opplevd og hvordan du føler deg behandlet. Kan det være nyttig for deg å snakke med en likeperson eller delta i nettverksmøte, hvor du vil møte andre foreldre?
mvh
Merethe Løland
Daglig leder i OBF